pekkazeikorhonen

Sauli Niinistö on vähiten huono ehdokas

  • Laura Huhtasaari on valmis jymy-yllätykseen?
    Laura Huhtasaari on valmis jymy-yllätykseen?
  • Niinistö peräsi Halla-aholta "tehokasta katumista". Ei omilta tuomituiltaan?
    Niinistö peräsi Halla-aholta "tehokasta katumista". Ei omilta tuomituiltaan?

Pressaehdokkaat alkavat olla kasassa. Niinistö on luokkaa muita yläpuolella ja tullee valituksi.

Omissa arvioissani Sauli on kuitenkin vain vähiten huono ehdokas. Sanon näin, koska Niinistökään ei istuvana presidenttinä ole malttanut pysytellä puoluepolitiikan yläpuolella. Tämän ovat saaneet tuta kritiikkinä erityisesti halla-aholaiset - siis persut - joiden puheenjohtajalta Niinistö peräsi julkisesti "tehokasta katumista". Ei ole presidentin asia arvostella yksittäisen puolueen virallista vaalitulosta, vaikkei tulos miellyttäisikään presidenttiä. Pysyköön lestissään!

Niinistö oli aikanaan yhdessä silloisen pääministerin, Paavo Lipposen kanssa runnomassa Suomea EU:n jäseneksi. Asiaa ei annettu kansan ratkaistavaksi. Alusta lähtien Niinistö onkin horjumatta tukenut jäsenyyttä. Hän on korostanut ratkaisun oikeellisuutta ja jäsenyyden välttämättömyyttä.

Ei ole jälkiviisastelua todeta, että presidentin - vaikkei omaakaan valtaoikeuksia sisäpolitiikassa - olisi pitänyt ottaa valtiolaivan ohjat käsiinsä kesällä 2015, kun turvapaikkavyöry Suomeen kiihtyi. Syntyi kaaosmainen tilanne, jossa pääministeri sokeutui ja jäätyi toimintakyvyttömäksi. Samaan monikulttuurisuuden harhaiseen mustaan aukkoon jähmettyivät Sipilän uskolliset kiilapojat hallituksessa, Soini, Stubb ja Orpo. Siis huomatkaa: myös ulko- ja sisäministeri!

Rajavartiolaitos, poliisi ja "apuun" hälytetty puolustusvoimat tottelivat nöyrästi valtiojohtoa ja viitoittivat "asylumia" toistelleille ulkomaalaisille miehille vapaan kulkuväylän Suomen valtion kamaralle. Bussilasteittain nimettömiä ja passittomia karvaisia miehiä körötteli Ruotsin Haaparannalta esteettä Suomen Tornioon ja siitä edelleen joka suuntaan. Oikeita henkilöllisyyksiä ja ikiä oli erinomaisen vaikea selvittää. Tämän tiesivät Suomen viranomaiset vallan hyvin ja suuri yleisökin viimeistään Turun terrorismimurhien tutkinnan myötä.

Presidentti Niinistö reagoi vanhan dieselin tavoin, hitaasti hitaasti... Vankkana EU- ja Schengen -miehenä hän ei lähtenyt kyseenalaistamaan Saksan Merkelin naivia ja avointa pakolaispolitiikkaa ("Eurooppa auttaa ja Saksa toivottaa teidät tervetulleiksi"). Sipilä puolestaan seurasi aivot narikassa orjallisesti esikuvaansa Merkeliä.

Niinistö sai itsensä pikkuhiljaa liikkeelle. Vanhana hovioikeuden tuomarina hän tasan tarkkaan tajusi, mitä oli tapahtumassa ja mikä oli väistämätöntä. Terroristiset muslimi-iskut ja joukkomurhat seurasivat toisiaan pitkin Eurooppaa - Venäjälläkin. Kunnes sitten Suomessa... Niinistö teki toki jotain. Hänellä oli ollut toimiva keskusteluyhteys Kremliin huolimatta siitä, että Union oli rankaissut Venäjää (Krim), joka puolestaan oli närkästynyt tästä... Suomen itäraja oli "odottamatta" alkanut vuotaa sekin - tuplavartioinnista huolimatta. Polkupyöräileviä partalapsia lappoi maahan. Niinistö sai neuvoteltua "rauhan" ja vuoto tukittiin vähin äänin.

Mutta presidentti Niinistö ei tehnyt elettäkään tuomitakseen Merkelin politiikan ja mikä ikävintä: hän ei puuttunut pääministeri Sipilän ja tämän siipimiesten (Soini, Stubb, Orpo, Risikko) sinisilmäiseen rajat auki -politiikkaan omassa kotimaassaan. "Monikulttuurisuus on rikkaus", huuteli Stubb twiiteissään. Epäselvillä henkilöllisyyksillä liikkeellä olleita turvapaikanhakijoita paapottiin joka puolella ja nämä osasivat ottaa kohtelusta kaiken ilon irti. Olipa Sipilä kaikessa samarialaisuudessaan ehtinyt toivottaa pakolaiset tervetulleiksi asumaan jopa hänen Kempeleen kotiinsa!

Kuten sanottu, tarjolla ei ole erinomaista ehdokasta, on vain toinen toistaan huonompia. EU:ssa tulemme pysymään Niinistön uudellakin valtakaudella, koska Union -jäsenyys on hänen lapsensa. NATOon ei Sauli uskalla Suomea jatkossakaan liittää, vaikka auringontarkasti tietää täysjäsenyyden olevan ainoa turva ja sen tae Suomelle Venäjän hyökätessä.

Olen itsekin EU:n kannattaja. Suomen tulee pysytellä siinä, muttei mihin hintaan tahansa. Schengen -sopimus tulee neuvotella uusiin puihin. Rajavalvonta EU:n sisällä - ainakin Suomen rajoilla - tulee palauttaa. Liikkukoon muu tavara ja pääoma vapaasti EU:n sisällä. Ja ei, en ole persu enkä kokoomusporvari tms. Puolueeton suomalainen, joka juhlii 100 -vuotista päivänsankaria.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olen Persujen äänestäjä ja samaa mieltä kanssasi.. Niinistö on parempi kuin muut mutta silti huono.. Huhtasaari on hyvä ehdokas ja hyvät arvot omaava. Mutta Presidenttiys on liian iso harppaus (liian iso nimike).

Petteri Hiienkoski

Trumpin vierailun jälkeinen pressitilaisuus paljasti että Niinistö on Merkelin juoksupoika joka ei ainoastaan kannata EU-jäsenyyttä vaan haluaa Euroopan liittovaltiota. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Toimituksen poiminnat