pekkazeikorhonen

Vihapuhe on seuraus - ei syy

  • Pääministeri Sipilä haluaa kaikkien torjuvan sekä terrorismia että vihapuhetta
    Pääministeri Sipilä haluaa kaikkien torjuvan sekä terrorismia että vihapuhetta

Ohjatussa demokratiassa kansanedustajat suostutellaan allekirjoittamaan yhteisiä julistuksia ja lauselmia poliittisista tavoitteista ja asioiden hoidosta. Liki aina on kyse poliittisten soraäänien vaientamisesta ja valtapolitiikan sujumisen varmistamisesta. Demokratian ja kansan tahdon liikkumatilaa kavennetaan. Asialle annetaan yksi poliittisesti korrekti totuus, jota kaikkien on noudattaminen.

Julistuslauselmat pyritään laatimaan oikeudentuntoa, moraalia ja maailmoja syleilevään ulkoasuun, jotta niistä lipeäminen ei ilman kasvojen menetystä olisi mahdollista. Lauselma sisältää yleensä yhteisen "unelman" tai "vihollisen", jota vastaan kaikkien on syytä käydä taistoon. Lausuma on kuitenkin juonikas: torjuttavan mörkön kylkeen ujutetaan yleensä toinen, äkkiseltään harmittomampi, mutta usein poliittisesti kiihottavampi ja vallanpitäjiä korventava vihollinen.

Kenties pisimmälle ohjatussa demokratiassa on edetty Venäjällä, jossa kyllä vaaleja järjestetään, mutta jossa käytännössä kaikki valtapolitiikan ja istuvan presidentin vastustajat on tavalla tai toisella eliminoitu.

Suomessa Sipilän hallitus on turvautunut yhteisiin julkilausumiin useammin kuin kerran. Ei tarvita kummoista analyytikkoa ymmärtääkseen syyn: politiikka on epäonnistunut sekä sisä- että ulkoasioissa. Erityisesti turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka on sakannut. Suomelle on koitunut ja koituu vastakin miljardiluokan laskua kesän 2015 jälkeen. Ihmishenkiä on menetetty ja raiskausrikollisuus on harpannut ennätyslukemiin.  

Sen sijaan, että hallitus olisi eronnut tai edes myöntänyt virheitään, se on tarrautunut valtaan rystyset valkoisina. Pääministeri Sipilä runnoi Kesärannassa kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa julkilausuman, jossa poliittiset puolueet vasemmalta oikealle sitoutuvat taistelemaan terrorismia ja vihapuhetta vastaan.

Hyökkäys on paras puolustus. Juha Sipilä on epäilemättä huolissaan terrorismista, mutta todellinen syy julkilausumalla ulostuloon oli siinä, että hän haluaa vaientaa politiikkaansa ja hänen henkilöönsä kohdistuvan kriittisen eduskunta- ja kansalaiskeskustelun, "vihapuheen", kuten hän mieluusti tapaa sanoa.

Vihapuhe on kuitenkin seuraus, se ei ole syy. Syihin pitää paneutua, niin kritiikki todennäköisesti vaimenee. Suomen kansan ylivoimainen enemmistö ei hyväksy Sipilän ja hänen hallituksensa ajamaa löperöä ulkomaalaispolitiikkaa, jossa leikitään maailmanparantajaa omien niukkuudessa elävien kansalaisten kustannuksella.  angel

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Oletteko muuten panneet merkille, että niillä, jotka päästävät suustaan tuon onnettoman uudissanan eli "vihapuhe", "hate speech", on usein puheessaan ylimielinen, tuomitseva, kiukkuinen ellei peräti vihainen sävy? Se, joka sanoo jonkun toisen harjoittavan vihapuhetta, väheksyy rajusti tämän kansalaisoikeutta ilmaista vapaasti mielipiteensä. Jopa niin rajusti, että eikö tuollainen väheksyminen voisi olla jopa rangaistavaa, varsinkin kun nykyään halutaan rikoslakiin laittaa kaikki mahdollinen jonkun tahon paheksuma toiminta.

Eli vihapuhetta vihaava puhe on meillä päässyt ikävästi yleistymään ja ehdotan sen valvontaan myös omia poliisivoimia.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Vihapuhe on kuitenkin seuraus, se ei ole syy. Syihin pitää paneutua, niin kritiikki todennäköisesti vaimenee."

Totta, kuten Donald Trumpin voitto Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Yhdysvallat oli jakautunut pahasti Obaman 8 vuoden aikana ja presidentinvaalit toi ilmi vain tämän jakaantumisen.
"Vihapuhe" on se leimakirves nyky-Suomessa, jolla epämiellyttävät asiat yritetään vaientaa. Kuten taannoin "neuvostovastaisuus", joka eristi ja marginalisoi poliitikkoja Suomessa niistä tehtävistä, joihin heillä olisi ollut kykyjä.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Tällaiset idioottimaiset julkilausumat ovat häpeäksi politiikalle. Pelleily tulee ikävä kyllä jatkumaan niin kauan kuin kukaan ei uskalla jäädä näistä pois.

Toimituksen poiminnat